Війна в Україні: 16 порушень, один боєць поранений

За минулу добу, 15 травня, в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано 16 порушень режиму припинення вогню.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-центру Операції Об’єднаних сил станом на 7:00.

Неподалік від Водяного ворог тричі відкривав вогонь із заборонених мінськими домовленостями мінометів 120-го калібру, великокаліберних кулеметів і гранатометів різних систем.

Поблизу Пісків окупанти також тричі здійснили обстріл з мінометів 120-го калібру, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Коло Новгородського ворог двічі використав міномети 120-го і 82-го калібрів.

Біля селищ Широкино та Невельське противник відкривав вогонь з мінометів 82-го калібру.

Поблизу Старогнатівки збройні формування Російської Федерації двічі відкривали вогонь з гармат БМП, стрілецької зброї, ручних протитанкових і підствольних гранатометів.

Під Опитним ворог обстріляв наші позиції з великокаліберних кулеметів і ручних протитанкових гранатометів, а біля селища Гладосове — ще й з станкових протитанкових гранатометів.

Неподалік від Мар’їнки противник двічі відкривав вогонь з автоматичних станкових і станкових протитанкових гранатометів.

Один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил отримав поранення. Воїну оперативно надали медичну допомогу і відправили до лікувального закладу. Стан здоров’я військовослужбовця — задовільний.

На обстріли противника наші захисники відкривали вогонь у відповідь.

Про дії збройних формувань Російської Федерації Українська сторона СЦКК повідомила представників ОБСЄ.

Станом на 7:00 16 травня зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню: поблизу Новотошківського ворог відкривав вогонь зі стрілецької зброї, ручних протитанкових і підствольних гранатометів.

Про це Харків Times, 14 травня в районі проведення операції Об’єднаних сил збройні формування Російської Федерації 11 разів порушили режим припинення вогню.