Війна в Україні: 19 порушень, загинув один боєць

За минулу добу, 13 травня, в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано 19 порушень режиму припинення вогню.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-центру Операції Об’єднаних сил станом на 7:00.

Неподалік від населених пунктів Лебединське, Гнутове та Павлопіль ворог відкривав вогонь з мінометів 120-го калібру.

Біля Новозванівки окупанти обстріляли наші позиції з мінометів 82-го калібру, великокаліберних кулеметів і автоматичних станкових гранатометів.

Ворог тричі відкривав вогонь з великокаліберних кулеметів, ручних і станкових протитанкових гранатометів поблизу Верхньоторецька й один раз — під Новоселівкою.

З танків, артилерійських установок 122-го калібру, мінометів 120-го калібру, великокаліберних кулеметів, гранатометів різних систем і стрілецької зброї окупанти шість разів обстрілювали Піски.

Коло Новотроїцького російські найманці відкривали вогонь зі стрілецької зброї, автоматичних станкових і ручних протитанкових гранатометів, а поблизу селища Південне — зі станкових протитанкових гранатометів.

Поблизу Водяного противник двічі обстрілював нас з автоматичних станкових і станкових протитанкових гранатометів, а біля Луганського — ще і з великокаліберних кулеметів і ручних протитанкових гранатометів.

Внаслідок ворожого вогню військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил отримав несумісне з життям кульове поранення.

Командування висловлює співчуття рідним і близьким загиблого захисника.

На обстріли противника наші захисники відкривали вогонь у відповідь.

Про дії збройних формувань Російської Федерації Українська сторона СЦКК повідомила представників ОБСЄ.

Станом на 7:00 14 травня порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.

Як повідомляв Харків Times, 12 травня в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано вісім порушень режиму припинення вогню.