На Північній Салтівці відкриють бібліотеку

Ілюстративне фото

На прохання місцевих жителів міська влада заново відкриє бібліотеку-філіал № 50 Централізованої бібліотечної системи Київського району. Під читальню віддадуть приміщення, яке раніше займала поліція.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради.

Мешканці Салтівки звернулися з проханням відкрити бібліотеку на Північній Салтівці. Раніше вона перебувала в приміщенні дитячого садка № 108, але після його ремонту та відкриття нових груп місця їй вже не вистачило.

Жителі навколишніх будинків розповіли, що це була не просто бібліотека, а свого роду культурний центр, де проходили майстер-класи, виставки, читання, працював «Клуб здоров’я» для людей похилого віку та курси комп’ютерної грамотності.

Секретар міськради Ігор Терехов пообіцяв, що бібліотеку відкриють у приміщенні на вул. Наталії Ужвій, 82, яке раніше знаходилося на балансі Національної поліції, а зараз пустує. За словами Терехова, там виконають ремонт і облаштують все необхідне для дозвілля городян.

Також за підсумками звернень до міської влади, повідомили в прес-службі, буде виконаний ремонт покрівель, під’їздів, внутрішньоквартальних доріг і надано матеріальну допомогу всім, хто потребує на дороге лікування або реабілітацію після хвороби.

Як повідомляв Харків Times, житлову квартиру в будинку на вул. Академіка Павлова, 309 незаконно перевели з житлового фонду в нежитловий під комерційні потреби. Сусіди обурені. Мерія встала на їх сторону.