Грабіжника ломбарду відправили за ґрати без права внесення застави

Суд обрав запобіжний захід чоловікові, підозрюваному в нападі на ломбард в Харкові: утримання під вартою без права внесення застави. Як встановило слідство, це не перший грабіж на рахунку 23-річного жителя Чугуївського району.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Сьогодні, 12 травня, розглянувши клопотання сторони обвинувачення, Червонозаводський районний суд Харкова виніс рішення про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою без права внесення застави чоловікові, який підозрюється у розбої (ч. 3 ст. 187 КК).

Досудовим розслідуванням встановлено, що ввечері 4 травня 23-річний мешканець Чугуївського району скоїв розбійний напад на ломбард, розташований на проспекті Гагаріна в Харкові.

Увійшовши до відділення кредитної установи, чоловік погрожував ножем і вимагав віддати йому гроші. Боячись за своє життя, співробітниця відділення виконала вимоги грабіжника. У касі на той момент було 7200 грн.

Вийшовши з ломбарду, розбійник викликав таксі та поїхав.

В ході обшуків правоохоронці вилучили речові докази.

Також було встановлено, що раніше фігурант вже скоював подібні злочини. В іншому кримінальному провадженні щодо нього до суду направлено обвинувальний акт за фактом грабежу (ч. 3 ст. 186 КК).

Як повідомляв Харків Times, повідомлення про подію на проспекті Гагаріна надійшло до поліції 4 травня о 19.00. Чоловік, погрожуючи ножем співробітниці, забрав 7 000 гривень та втік.

За даним фактом було відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 187 КК (розбій).

9 травня поліція затримала 23-річного грабіжника та повідомила йому про підозру.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна.