ДТП за участю патрульних в Харкові – про підозру повідомили через рік після аварії

Фото: dbr.gov.ua

Слідчі у ДТП за участю патрульних, яке відбулося увечері 27 березня 2020 року на перехресті проспекту Науки і вулиці Бакуліна в Харкові, встановили підозрюваних. Рік по тому повідомили про підозру двом учасникам аварії – водієві автомобіля Lexus IS 250 і патрульному, який керував службовим автомобілем Mitsubishi Outlander.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

За даними слідства, в момент скоєння ДТП патрульний перебував на службі. Увечері 27 березня під час патрулювання він побачив, що по проспекту Науки в бік станції метро «Ботанічний сад» на високій швидкості їдуть автомобілі.

“Патрульний почав переслідувати їх та, не переконавшись у безпечності маневру, рухаючись у недозволеному режимом роботи світлофорів напрямку, виконав раптовий розворот на перехресті проспекту Науки та вул. Бакуліна. У цей же час з боку станції метро «Наукова» у бік станції метро «Ботанічний сад» рухався автомобіль «Lexus IS 250» зі швидкістю майже 120 км/год. «Lexus IS 250» зіткнувся з автомобілем «Mitsubishi Outlander», а потім протаранив припаркований автомобіль «Mazda».”, – розповіли подробиці ДТП в прокуратурі.

В результаті ДТП пасажир Lexus IS 250 отримав тілесні ушкодження середньої тяжкості. Раніше повідомлялося, що пасажиром Lexus IS 250 був діючий співробітник патрульної поліції.

На думку слідства, обидва водії порушили правила дорожнього руху, що призвело до ДТП. З різницею в тиждень (патрульному 28 квітня, водієві Lexus 5 травня цього року) їм повідомили про підозру у вчиненні злочину за ч. 1 ст. 286 КК України. (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження).

Санкція цієї статті передбачає кілька видів покарань. Це може бути штраф від трьох тисяч до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 51 000 грн до 85 000 грн), або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Як дізнався Харків Times  з повідомлення Police Control Ukraine, за кермом Lexus був Сергій Козлюк, якого підозрюють у нападі на журналіста Вадима Макарюка на ринку “Барабашово”.

Як повідомляв Харків Times 27 березня, близько 20:45 на перехресті вулиці Бакуліна та проспекту Науки сталася дорожньо-транспортна пригода за участі автомобіля Lexus, Мazda та службового авто патрульних Mitsubishi Outlander.

ДБР почала розслідування ДТП на перехресті вулиці Бакуліна і проспекту Науки за участю патрульних.