У Харкові намагалися “захопити” військову частину

Фото: armyinform.com.ua

У Харківській області близько тисячі учасників підрозділів територіальної оборони провели практичні заняття з військової підготовки. Зокрема, теробороновці вчилися відбивати атаку диверсантів.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення видання міністерства оборони АрміяInform.

За легендою, диверсанти повинні були атакувати військову частину в Харкові. На територію в/ч заїхала армійська вантажівка з тиловим майном. І раптом з-під картонних коробок вискочили озброєні люди. У той же час через КПП забігли інші непрохані гості в балаклавах. У штабу частини вибухнули кілька гранат, заробили кулемети і автомати … Почався штурм адміністративної будівлі. Однак господарі території здаватися не збиралися. Зав’язалася перестрілка. Все було, як у реальному бою, але з одним нюансом – зброя у всіх була страйкбольною, а замість гранат використовували петарди.

Це один з фрагментів планових практичних занять з воїнами Зміївського батальйону ТрО та підрозділами управління частини. Умови навчань були максимально наближені до реальних.

“На цей раз в ролі інструкторів ми залучили спортсменів міської організації Федерації страйкболу України. Серед цих міцних хлопців чимало ветеранів служби в правоохоронних органах, колишніх воїнів-миротворців або учасників АТО/ООС. З цією групою патріотів військові співпрацюють з 2014-го. Хоча зброя і не бойове, проте більшість тактичних завдань з її допомогою таки можна відпрацювати. до того ж для наших тероборонівців це було дуже сучасно і цікаво”, – розповів військовий комісар Харківського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки полковник Юрій Калгушкін

Для проведення цих занять командир бригади ТрО виділив два поверхи одного з будинків, плац і більшу частину зеленої зони. Учасників розділили на дві команди, розповів член збірної команди України з страйкболу Станіслав Півовар. Одні зайняли оборону, інші – самостійно розробили план штурму приміщення, щоб захопити умовний прапор на другому поверсі штабу. Під час занять учасники використовували близько 5000 страйкбольних кульок і десятки петард.

Старший лейтенант резерву Олександр Крупський розповів, що для охорони території було враховано все, навіть розтяжки з петардами виставили, щоб зупинити умовного противника.

Протягом навчального дня тероборонівці відпрацювали кілька місій. Вони вчилися влучно стріляти, уникати секторів обстрілу, кидати гранати, ставити інженерні загородження, надавати першу домедичну допомогу, евакуювати поранених тощо.