СБУ затримала автобуси з «тітушками» у Харківській області (фото, відео)

Фото: Daniel Akulenko/Facebook

Служба безпеки України затримала в Харківській області кілька автобусів з так званими «тітушками» – мешканцями інших регіонів. Автобуси затримані на під’їзді до Харкова з боку Донецька, Дніпра та Полтави. За відомостями СБУ, пасажири автобусів їхали до нас «для проведення протестних акцій у місті, а також провокування громадського невдоволення та масових протиправних дій під час проведення чергової сесії Харківської міської ради».

Про це Харків Times повідомив начальник прес-центру СБУ області Владислав Абдула.

За його словами, всі затримані – мешканці інших регіонів України і «не мають жодного відношення до Харківської області». Прямували вони до Харкова «на замовлення однієї з проросійських політичних сил».

«Зазначені акції мали на меті дестабілізувати громадсько-політичну ситуацію в регіоні та створити вигідну керівництву Росії “картинку” для обґрунтування можливих актів агресії РФ проти України», – заявив Абдула.

Він запевнив, що правоохоронці області припиняють можливі провокаційні дії, використовуючи всі передбачені законом заходи.

«Координаційна група Антитерористичного центру відслідковує можливі спроби радикальних угруповань зловживати правом громадян на проведення масових заходів, метою яких є провокування заворушень та інших дій антигромадської спрямованості», – сказав начальник прес-центру.

СБУ просить громадян «будь-яким зручним способом» сигналізувати про підготовку до вчинення незаконних дій, що стала їм відомою.

У соціальних мережах з’явилася інформація про те, що затримані в автобусах люди – це члени громадського руху «Патріоти за життя», лідером якого є нардеп від партії ОПЗЖ Ілля Ківа.

«Тітушню Ківи «Патриоты за жизнь» затримали по дорозі на Харків. Їхали влаштовувати провокації. Спрацювали силовики! Такі організації повинні бути заборонені в найближчі дні разом з їх партією ОПЗЖ. Зупинимо колаборантів!», – написав один з користувачів Facebook.

Фото: Владислав Абдула / Facebook
Фото: Владислав Абдула / Facebook
Фото: Владислав Абдула / Facebook
Фото: Владислав Абдула / Facebook
Фото: Daniel Akulenko/Facebook
Фото: Daniel Akulenko/Facebook

Як повідомляв Харків Times, 14 квітня СБУ почала багатоетапні антитерористичні навчання у Харкові та області. Тренування проходитимуть до кінця травня по всій території регіону, але особливу увагу приділятимуть прикордонним районам.