Реконструкція очисних споруд у Малинівці зроблена майже наполовину

Фото: kharkivoda.gov.ua

У Малинівці триває реконструкція очисних споруд. Загальна кошторисна вартість об’єкту становить майже 81 млн гривень. Цього року на роботи виділено понад 50 млн гривень. Коли всі роботи будуть закінчені, підприємство зможе обслуговувати не лише саму Малинівку та п’ять її заводів, а й сусідні селища.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі облдержадміністрації.

«У межах проєкту в нас передбачено будівництво виробничої споруди, біореактору, двох мулових карт, а також будівництво насосної станції для подачі води для промивання стічних стоків та проведення упорядкування території», — розповів директор Департаменту житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Харківської облдержадміністрації Сергій Магдісюк.

Він підкреслив, що після проведення робіт нові очисні споруди зможуть обслуговувати не лише Малинівку, а й сусідні населені пункти. Їх потужність досягне 1500 кубометрів на годину.

За словами заступника Малинівського селищного голови Андрія Щербини, очисні споруди мають велике екологічне значення як для багатоквартирних будинків селища, так і для підприємств, що працюють на його території, — їх п’ять.

За словами інженера компанії-підрядника Сергія Маловажного, зараз роботи виконані на 40%. Завершують будівництво бетонних конструкцій — ємності для очищення стоків.

«Бетонна ємність очисних споруд майже завершена: 90% виконання робіт. Зараз відбувається шліфування конструкції. Після шліфування буде монтаж мостів для обслуговування, зверху будуть металеві конструкції, знизу буде розкладене технологічне обладнання», — розповів Сергій Маловажний.

Як повідомляв Харків Times, в Пісочині під нову сучасну амбулаторію переобладнують триповерхову нежитлову будівлю. Зараз в ній йде ремонт, який має закінчитися восени.