У 17-й лікарні відкрили нове відділення для хворих на COVID-19

У Харківській міській багатопрофільній клінічній лікарні № 17 відкрили нове відділення для хворих на коронавірусну хворобу COVID-19 із гострою хірургічною патологією.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської міської ради.

Як розповіли у міськраді, таке відділення – єдине в Харківській області. Воно розраховане на 60 пацієнтів. На даний час там проходять лікування 24 людини. З огляду на епідеміологічну ситуацію, у лікарні планується розгорнути ще 30 місць у щойно відремонтованому дитячому травматологічному відділенні.

«Я прийняв рішення додати ще близько 30 ліжок. У це відділення підведений кисень, подивимося, як оснастити його апаратами ШВЛ, і там буде реанімація для дорослих. Вивчимо можливості міського бюджету, є досвід спонсорської підтримки. Думаю, дуже швидко зробимо все необхідне», – заявив сьогодні, 12 квітня, секретар Харківської міськради Ігор Терехов.

У лікарні також встановлена ​​киснева ємність об’ємом 5 куб. м, яка буде змонтована до кінця тижня й забезпечить добову потребу лікарні на 160 ліжко-місць.

«Заступник головного лікаря лікарні №17 Олександр Зливка повідомив, що всього в лікарні на кисневому забезпеченні зараз знаходяться 137 пацієнтів. Зокрема, в реанімації – 28 осіб, 22 з яких – на апаратному диханні. Всього, за його словами, в лікарні розгорнуто 240 місць для хворих на коронавірус, і вона заповнена на 98%», – розповіли у міськраді.

Як повідомляв Харків Times, у Харківській області другий день тримається сумний антирекорд – 29 померлих від COVID-19 за добу.