Стрілянина в поїзді: суд відправив під арешт обох офіцерів

Фото: hk.npu.gov.ua

Два офіцери спецзв’язку, які після п’янки влаштували перестрілку в купе поїзда “Костянтинівка – Київ” і були роззброєні спецназом на станції м. Красноград в Харківській області, найближчим часом за рішенням суду будуть перебувати під вартою. До такого рішення прийшов суд, вивчивши, надані військовою прокуратурою документи.

Про це Харків Times повідомили в Спеціалізованій прокуратурі у військовій і оборонній сфері об’єднаних сил.

Одного стрілка підозрюють у вчиненні адміністративних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 172-15 (недбале ставлення до військової служби при виконанні службових обов’язків з доставки кореспонденції в установлені строки, вчинене в умовах особливого періоду), ч. 2 ст. 172-16 (бездіяльність військової посадової особи, а саме невжиття заходів по припиненню кримінального правопорушення, що вчиняється підлеглим, вчинене в умовах особливого періоду), ч. 3 ст. 172-20 (розпивання алкогольних напоїв та невжиття заходів для усунення від обов’язків військової служби особи, яка перебуває в нетверезому стані, в умовах особливого періоду) КпАП.

Суд призначив йому покарання у вигляді 20-добового арешту на гауптвахті. Термін перебування на гауптвахті відраховується з моменту фактичного затримання порушника, тобто з 6 квітня.

Другого стрілка підозрюють у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 4 ст. 296 КК (хуліганство) і ч. 1 ст. 345 КК (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу). Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 днів без права внесення застави.

Як повідомляв Харків Times, вночі 6 квітня на залізничній станції Красноград у Харківській області спецназівці штурмували купе пасажирського потягу сполученням «Костянтинівка-Київ» та роззброїли двох військовослужбовців, які влаштували перестрілку в купе.

Затримані виявилися офіцерами спецзв’язку та під час стрілянини були п’яні. На залізничній станції Красноград Харківської області їх зняли з поїзда та роззброїли співробітники спецпідрозділу «КОРД».

Двох нетверезих військових, які влаштували 6 квітня стрілянину в купе пасажирського поїзда «Константіновка-Київ», вже звільнили з лав Головного управління урядового фельд’єгерського зв’язку Держспецзв’язку.