Забарикадувалися в купе і погрожували відкрити вогонь – подробиці затримання військових, які влаштували стрілянину в поїзді (фото і відео)

Фото: hk.npu.gov.ua

Вночі 6 квітня на залізничній станції в м Красноград Харківської області була проведена поліцейська спецоперація “Грім”, в результаті якої були затримані двоє військовослужбовців, що влаштували стрілянину в поїзді “Костянтинівка-Київ”.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

Повідомлення про те, що в купе потягу сполученням «Костянтинівка-Київ» відбувається стрілянина, надійшло до Красноградського райвідділу поліції 6 квітня близько 2:00.

На місці поліцейські з’ясували, що двоє військових закрилися в купе поїзда і стріляють з вогнепальної зброї. Місце події відразу заблокували, пасажирів евакуювали. Начальник харківської поліції Андрій Рубель прийняв рішення про залучення до операції спецназу КОРД. Правопорушники забарикадувалися в купе і погрожували поліцейським в разі штурму відкрити вогонь на поразку.

В результаті чітких та злагоджених дій спецпризначенців стрільців затримали протягом кількох хвилин. Ними виявилися двоє військовослужбовців, які прямували до Києва. Знаходилися вони під впливом алкоголю або наркотиків, в поліції не повідомили.

Офіцери, які влаштували стрілянину не є військовослужбовцями Збройних сил України, повідомив представник інформагентства Міністерства оборони України в Харкові Віталій Саранцев. Вони є представниками Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України.

В даний час один з них, 30-річний чоловік затриманий в порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України. З іншим правопорушником зараз працюють слідчі. За фактом події відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 КК (хуліганство) і ч. 1 ст. 345 КК (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу).

За скоєння даного злочину передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років. Всі обставини події з’ясовуються.

Як повідомляв Харків Times, вночі 6 квітня двоє військовослужбовців влаштували стрілянину з табельної зброї в купе пасажирського потягу сполученням “Костянтинівка-Київ”.