Війна в Україні: 13 порушень, двоє поранені

За минулу добу, 1 квітня, в районі проведення операції Об’єднаних сил збройні формування Російської Федерації 13 разів порушили режим припинення вогню.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-центра Операції Об’єднаних сил станом на 7:00.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» поблизу Пісків російсько-окупаційні війська відкривали вогонь із заборонених мінськими домовленостями мінометів 82-го та 120-го калібрів, а поблизу Старогнатівки, Авдіївки та Водяного на Приазов’ї окупанти обстрілювали наші позиції з гранатометів різних систем і стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» неподалік від Водяного поблизу Донецька російські найманці застосували в напрямку позицій українських захисників протитанковий ракетний комплекс. Поблизу Світлодарська, Луганського та Золотого-4 загарбники обстрілювали наші позиції з автоматичних станкових і ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Поруч з Шумами та Новотошківкою противник відкривав вогонь з автоматичних станкових гранатометів.

Внаслідок ворожих дій два військовослужбовця зі складу операції Об’єднаних сил отримали поранення. Захисників оперативно доставили до лікувального закладу, де їм надають необхідну медичну допомогу. Стан поранених — задовільний.

На обстріли противника українські захисники відкривали вогонь у відповідь.

Українська сторона СЦКК повідомляє про грубі порушення з боку збройних формувань Російської Федерації на території ОРДО.

Окупанти активізували роботу із дообладнання старих і облаштування нових оборонних позицій. 1 квітня зафіксовано проведення інженерних робіт в лісопосадці під Шумами, де представники збройних формувань РФ облаштовували нові оборонні споруди довжиною 90 метрів в напрямку позицій ВСУ.

Про факти порушень Українська сторона СЦКК оперативно повідомила СММ ОБСЄ.

Станом на 7:00 ранку 2 квітня обстрілів не зафіксовано.