Залізнична лікарня повинна бути відкрита для харків’ян – Терехов

Фото: www.city.kharkov.ua

Секретар Харківської міської ради Ігор Терехов ініціював перевірку МОЗ у Харківській клінічній лікарні на залізничному транспорті №1.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі міськради.

Терехов розповів на зустрічі з вчителями гімназії №6, що в рамках превентивних заходів проти поширення COVID-19 він звернувся до міністра охорони здоров’я Максима Степанова з проханням заздалегідь розгорнути в Харкові мобільний госпіталь, проте отримав відмову, оскільки, як зазначив міністр, ситуація з коронавірусом у місті контрольована і є регіони, в яких кількість хворих значно вища.

Однак, за словами Терехова, Харків потребує розширення ліжко-місць. І якщо в лікарнях, які знаходяться в підпорядкуванні міста і області, ліжко-місця розгорнуті по максимуму, то у відомчих лікарнях, до якої відноситься і залізнична, цей ресурс практично не використаний.

“Коли створювалася мережа лікарень, які приймають пацієнтів з коронавірусом, левову частку ліжко-місць віддали “Укрзалізниці”. Але проблема в тому, що вони не хочуть їх розгортати, тому що їм це невигідно. Тому я й попросив міністра надіслати сюди перевірку, щоб в результаті додаткові ліжко-місця в місті таки з’явилися. Залізнична лікарня обов’язково повинна бути відкрита для харків’ян”, – зазначив Терехов.

Як повідомляв Харків Times, за даними Міністерства охорони здоров’я, в Харківській області станом на 8:00 31 березня виявили 103 804 випадки коронавірусної хвороби COVID-19, 906 – за минулу добу. Вакциновані у вівторок 550 осіб.

Харківські лікарі б’ють на сполох: важкий перебіг ковіда помолодшав, а місць в лікарнях знову не вистачає.

23 березня Харківська область перейшла до “помаранчевої” зони карантину.

30-31 березня в Харкові з метою верифікації даних перевіряють лікарні, які надають допомогу пацієнтам з COVID-19. Облздрав продовжує наполягати на достатку вільних місць, рук і апаратів.