За добу в Харківській області вигоріло 12 га сухостою

Фото: kh.dsns.gov.ua

30 березня в Харківській області рятувальники 19 раз гасили палаючий сухостій і сміття. Загальна площа пожеж склала близько 12 га.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі ДСНС області.

Такі пожежі сталися в 10 районах області: у Богодухівському, Валківському, Великобурлуцькому, Дергачівському, Зміївському, Золочівському, Кегичівському, Краснокутському, Чугуївському, Харківському. Також рятувальники ліквідували загоряння сухої трави та сміття в Слобідському і Холодногірському районах Харкова.

Рятувальники просять жителів області не випалювати суху траву та сміття. Якщо побачили дим, тління або слабкий вогонь – відразу гасити пожежу, що починається. Загасити загоряння трави на самому початку легко – просто вилити відро води або закидати землею. Полум’я, що швидко  поширюється по сухостою, завдає непоправної шкоди екосистемі і може знищити житлові будинки та господарські будівлі.

Нагадаємо, що в минулому році Верховна Рада прийняла закон, згідно з яким штрафи за підпал трави збільшуються в 18 разів. Найбільші штрафи тепер становлять 30 600 – 61 200.

Як повідомляв Харків Times, в неділю, 21 березня, рятувальники загасили очерет і суху траву, яка палала на площі близько двох гектарів.

У неділю, 28 березня, харківські пожежники майже 50 раз гасили сухостій і сміття на 28 гектарах.