Керівником району в Харківській області призначено батька нардепа від “Слуги народу”

Фото: Громада Куп'янщини/Facebook

Президент України Володимир Зеленський призначив керівників Ізюмської, Красноградської та Куп’янської районних державних адміністрацій Харківської області.

Про це Харків Times дізнався з розпоряджень, опублікованих на сайті глави держави 30 березня.

Згідно з розпорядженням № 373 на посаду голови Ізюмської РДА призначений Масельський Степан Іванович, який з 2014 по 2019 очолював Балаклійську райдержадміністрацію. За результатами місцевих виборів 2020 року став депутатом Харківської облради від “Блоку Кернеса – Успішний Харків”.

У декларації Масельський вказав, що разом з дружиною володіє двома земельними ділянками в Балаклійському районі. Ще дві ділянки в Балаклії записані на доньку Масельського Катерину. Також родині належать три квартири – одна в Харкові і дві в Балаклії. Дружина Масельського Людмила володіє салоном краси і автомобілем Skoda Superb. У Масельського, згідно з декларацією, автомобіля немає.

В минулому році Степан Масельський отримав допомогу по безробіттю в 54,7 тисячі гривень, а його дружина заробила майже півмільйона гривень. Заощадження сім’ї становлять $ 11,5 тисячі і 145 тисяч гривень.

Розпорядженням № 374 на пост глави Красноградської райдержадміністрації призначений Войтенко Віктор Іванович, який в 2019 році був звільнений з посади голови Валківської РДА. За результатами місцевих виборів 2020 став депутатом Валківської районної ради від партії “Слуга народу”.

Войтенко згідно з декларацією, належить будинок площею 230 кв.м. і та земельна ділянка в селі Шарівка Валківського району. Ще одна ділянка і нежитлова нерухомість в селі Шлях того ж району записані на дружину депутата.

Войтенко належить Toyota Land Cruiser Prado 2005 року. Доходи депутата за 2020 рік склали 86 тисяч гривень зарплати і допомога по безробіттю в розмірі 4340 гривень. При цьому його дружина Вікторія, займаючись підприємництвом, заробила 996 тисяч гривень. Також Вікторія Войтенко отримала 75 тис грн зарплати, працюючи за сумісництвом в ПП “Лідер”. Готівкою Войтенко зберігав $ 107 тисяч, € 80 тисяч і 800 тисяч гривень.

Згідно з розпорядженням № 375 Куп’янську райдержадміністрацію очолить Любота Валерій Михайлович, батько нардепа від “Слуги народу” Дмитра Люботи. Валерій Любота – директор ТОВ “Гарант” (будівництво житлових і нежитлових споруд), депутат Куп’янської міської ради. Восени 2020 року він балотувався на пост глави Куп’янської ОТГ, але програв вибори.

У декларації Любота вказав, що йому належить квартира площею 35 кв. метрів в Куп’янську, його дружині – будинок площею 300 кв.м. в селі Осинове Куп’янського району.

В автопарку Валерія Люботи – вантажівка Mercedes-Benz Sprinter, вантажопасажирський Mercedes-Benz 316 CDI Sprinter, спеціальний причіп – житловий фургон WILK De Luxe 500. У нього є прогулянковий самохідно-моторний катер UMS Boat 520, прогулянковий моторний катер Thompson, парусно-гребний моторний човен Kolibri RKM350, а також надувний моторний патрульно-прогулянковий човен Kolibri KM-400.

Його дружині Любові належить легковий автомобіль Acura MDX 2014 року випуску і фургон Ford Transit Kombi DC in Van F330L3H2 125 Trend 6MT 2WD.

Готівкою Любота задекларував 1,14 мільйона гривень, $ 25 тисяч, а також 16,5 тисячі гривень на банківському рахунку.

Як повідомляв Харків Times, президент України Володимир Зеленський 29 березня звільнив глав дев’яти районних державних адміністрацій розформованих районів Харківської області.