Харківський апеляційний суд посилив покарання телефонному шахраєві

Фото: ХарківTimes

Харківський апеляційний суд призначив більш суворе покарання харків’янину, який за допомогою поширеної схеми “ваш син потрапив до поліції” виманив у пенсіонерки 20 тисяч гривень і тисячу доларів.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

За даними слідства, зловмисник зателефонував літній жінці на стаціонарний телефон і повідомив, що є співробітником поліції. Після цього розповів, що її син нібито вчинив правопорушення, в результаті якого постраждала людина. І тепер синові необхідні гроші на вирішення проблем з законом і лікування потерпілого.

Перелякана жінка в той же день зустрілася біля під’їзду свого будинку з шахраєм, який по мобільному координував злочинні дії зі спільником, і віддала йому свої заощадження.

19 жовтня 2017 року Фрунзенський районний суд Харкова визнав чоловіка винним у шахрайстві, вчиненим за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 190 КК України). Обвинуваченогобуло засуджено до двох років позбавлення волі з відстрочкою покарання на такий же термін.

Але прокуратура порахувала покарання занадто м’яким і оскаржила його. Харківський апеляційний суд погодився з доводами прокуратури і скасував вирок Фрунзенського райсуду. Згідно з рішенням апеляційного суду, обвинуваченому в шахрайстві призначено покарання у вигляді трьох років позбавлення волі. Зазначений вирок апеляційного суду вступив в силу.

Як повідомляв Харків Times, мешканка Вовчанська віддала телефонному шахраю 200 тисяч гривень.