Колишній міліціянт на вокзалі вимагав гроші в біженців (фото)

Фото: khar.gp.gov.ua

Правоохоронці затримали біля Південного вокзалу 38-річного колишнього інспектора патрульної служби міліції, який під виглядом чинного поліцейського, погрожуючи притягненням до відповідальності, вимагав гроші в приїжджих з тимчасово окупованих територій.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіціі області.

«Оперативники Харківського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ отримали інформацію: на залізничному вокзалі у Харкові чоловік, пред’являючи службове посвідчення, незаконно затримує цивільних осіб з реєстрацією окремих районів Донецької та Луганської областей, та вимагає у них гроші за непритягнення до кримінальної або адміністративної відповідальності», – йдеться у повідомленні.

До цієї «справи» колишній міліціонер пристроїв і свого молодшого брата.

Вже задокументовано кілька фактів злочинної діяльності братів, встановлені постраждалі від них особи та відкрито кримінальне провадження.

Як повідомили Харків Times у прес-службі прокуратури області, затримали братів «на гарячому». Спершу вони зупинили чоловіка біля ресторану «Макдональдс», що біля Південного вокзалу та, «швидко показавши документ, схожий на посвідчення», вимагали пред’явити документи й особисті речі для огляду. Також ніби то правоохоронець велів потерпілому «надати інформацію про грошові кошти в державній та іноземній валюті».

«Після огляду речей та готівкових коштів зловмисник ввів чоловіка в оману, розповівши що той порушує вимоги чинного законодавства та відносно останнього буде складено протокол. Крім того, роз’яснив, що можна уникнути адміністративної відповідальності та отримав від потерпілого 5 тис. гривень», – йдеться у повідомленні прокуратури.

Завершивши цю «трансакцію», ніби то поліцейський затримав іншого чоловіка й за тією ж схемою виманив у нього 100 доларів і три тисячі гривень. Цей потерпілий швидко зрозумів, що його обдурили, й почав вимагати повернення своїх грошей. Вимагач спробував втекти, але цієї миті був затриманий правоохоронцями.

У поліції повідомляють, що за місцем проживання затриманих фігурантів вже проведено обшук. Поліцейські готуються повідомити колишньому міліціянтові про підозру за трьома статтями КК: 186 (грабіж), 190 (шахрайство) і 353 (самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи). Старший брат до обрання запобіжного заходу вже влаштований у СІЗО, щодо молодшого «вирішується питання про правову кваліфікацію його дій».

 

Фото: khar.gp.gov.ua

Як повідомляв Харків Times, наприкінці січня колишній співробітник патрульно-постової служби харківської міліції потрапив під слідство за організацію нарколабораторії та збуту вирощеної коноплі. Під час обшуку в екс-правоохоронця вилучили понад 80 кг марихуани.