Міськрада обіцяє доплатити підприємцям у разі локдауну

Фото: dw.com

У разі входження Харкова до «червоної» зони карантину міська рада має намір доплачувати підприємцям з бюджету міста різницю між середньою зарплатою по регіону та вісьмома тисячами, передбаченими державою.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської міської ради із посиланням на секретаря міськради Ігоря Терехова.

За його словами, компенсацію отримають підприємці, діяльність яких обмежать, якщо Харків опиниться у «червоній» зоні.

«Підприємці не повинні страждати. Ми візьмемо середню заробітну плату по області, віднімемо 8 тис. гривень і компенсуємо різницю», – заявив Терехов сьогодні, 23 березня, після засідання по відеозв’язку Президії Конгресу місцевої та регіональної влади.

Він також запевнив, що, якщо Харків опиниться у «червоній» зоні, обмежувальні заходи залежатимуть від рівня захворюваності, але транспорт продовжить курсувати.

«Я категорично проти закриття метрополітену, у якій би зоні ми не були. При цьому ми повинні дотримуватися всіх епідеміологічних заходів в міському електротранспорті та маршрутних автобусах, де велике скупчення людей. На жаль, ми перейшли в «помаранчеву» зону, але інші області і міста увійшли в неї раніше. Це говорить про те, що ми правильно виконуємо всі визначені заходи», – зазначив секретар міськради.

Як повідомляв Харків Times, відповідно до оновлених сьогодні, 23 березня, даних МОЗ України про карантинне зонування, Харківська область перейшла з «жовтої» зони у «помаранчеву».