Проблема з зарплатою в харківських театрах вирішена — Айна Тимчук

Фото: puppet.kharkov.ua

Напередодні заявленого мітингу-перформансу глава Харківської обладміністрації відзвітувала про вирішення проблеми: працівники восьми театрально-концертних установ Харківської області отримали заробітну плату за лютий і частину коштів за березень.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі обладміністрації.

«Рішення Харківської обласної ради, згідно з яким виділили додаткові кошти на заробітну плату співробітникам театрів, було підписано 16 березня. Ми зробили все можливе, щоб виділені кошти максимально швидко були переведені театрам», — сказала голова Харківської обладміністрації Айна Тимчук.

Зарплату отримали співробітники восьми обласних театрально-концетрних установ: ОКЗ «Харківський державний академічний український драматичний театр ім. Т.Г. Шевченка», КЗ «Харківський академічний російський драматичний театр ім. О.С. Пушкіна», ОКП «Харківський державний академічний театр ляльок ім. В.А. Афанасьєва», ОКЗ «Харківський театр для дітей та юнацтва», ОКЗ Харківський академічний театр музичної комедії, КП «Харківська обласна філармонія», КП Харківської обласної ради «Великий академічний Слобожанський ансамбль пісні і танцю» та ХОКП «Молодіжний академічний симфонічний оркестр «Слобожанський».

Однак про розмір зарплати, уявлення про який у губернатора з якихось причин були сильно завищені, а також про майбутнє фінансування закладів культури, бюджет яких скоротили вчетверо, Айна Тимчук нічого не сказала.

Як писав Харків Times, після заяви голови Харківської обласної державної адміністрації Айни Тимчук про те, що, за її відомостями, середня зарплата акторів харківських театрів становить 16,5 тисячі гривень, аж так «високооплачувані» діячі мистецтва не залишилися байдужими. Айні Леонідівні відповіли у різних жанрах — у графіці й у пісні.