У Краснограді після смерті вчительки ввели дистанційку

Фото: www.city.kharkov.ua

У Краснограді посилили заходи проти COVID-19. Після смерті педагога від ускладнень вірусу філію ліцею переводять на дистанційне навчання.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Суспільного.

Після смерті вчительки внаслідок коронавірусної хвороби з 17 березня на дистанційне навчання переходить Берестовеньківська філія Красноградського ліцею № 4 (близько 130 учнів).

Ліцеї № 1 і № 3 Красноградської громади, в яких 600 учнів, вже на змішаному навчанні.

“У нас дві школи на змішаному навчанні. Частково перейшли на дистанційну роботу ліцеї № 1 і № 3”, — розповіла консультантка Красноградського центру професійного розвитку педагогічних працівників Ніна Кравченко.

У Красноградській громаді хворіють 16 шкільних працівників, ще у двох підозрюють COVID-19. Інфіковані також двоє дітей — з Красноградських ліцеїв № 3 і № 5.

У дев’яти закладах загальної середньої освіти громади вчаться 3 293 учня. Голова Красноградської громади Світлана Кривенко не виключає переходу всіх шкіл на дистанційне навчання. 10 березня вона винесла розпорядження про посилення заходів у зв’язку з СOVID-19.

“Адже обстановка дуже гостра. В одному з сіл — Іванівське — вчителька померла”, — розповіла Кривенко.

Як повідомляв Харків Times, за даними Міністерства охорони здоров’я, в Харківській області станом на 8:00 17 березня виявили 91 510 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, 750 – за минулу добу.

За останній тиждень кількість госпіталізацій з коронавірусом в Харківській області зросла з 50 до 160 пацієнтів на день. Виділені для таких хворих ліжка стрімко заповнюються. Причому не тільки в обласній інфекційній лікарні, а й у інших ковідних стаціонарах.

Харківські лікарі б’ють на сполох: важкий перебіг ковіда помолодшало, а місць в лікарнях знову не вистачає.

У Харківській області через зростання числа хворих COVID-19 можуть ввести більш жорсткі карантинні обмеження.