Мегалозавр, вовк і кенгуру: школи Харкова обрали тварин для спортивних емблем

Школи, ліцеї та гімназії всіх районів міста, учні яких змагаються за звання найсильніших в «Харківських спортивних шкільних лігах», визначилися з емблемами для своїх команд.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Харківської міськради.

Щоб емблеми були виконані в єдиному стилі, Департамент у справах сім’ї, молоді та спорту запропонував дизайнерам накласти карту Харкова на карту континентів світу і таким чином розподілити світову фауну по районах міста.

Відповідно до цієї концепції Cлобідський район опинився в Африці, Шевченківський та Холодногірський райони поділили Північну Америку, на території Південної Америки розташувався Новобаварський район, в Європі — Київський, в Азії — Московський і Немишлянський, Індустріальний район полетів до Австралії, а Основ’янський — до Антарктиди. А потім школярі вибрали тварин (птахів, звірів, комах), які мешкали або мешкають у місцевості, яка їм дісталася.

Серед обраних є, наприклад, мегалозавр, мангуст, лев, гриф, вовк, орел, кенгуру, каракал і леопард.

Персональний спортивний логотип навчальні заклади зможуть використовувати на спортивній формі гравців шкільних команд, своїх сторінках в соціальних мережах і сайтах. Передбачається, що вибрана тварина стане для дітей своєрідним тотемом, який супроводжуватиме їх до кінця навчання.

Розроблятимуть логотипи студенти-дизайнери Харківської державної академії дизайну та мистецтв. Взявши участь в цьому проекті, вони отримають перший досвід роботи з реальним замовником.

Проект реалізується в межах співпраці Департаменту у справах сім’ї, молоді та спорту з вузами міста.

Довідка. «Харківські спортивні шкільні ліги» — щорічні змагання серед школярів, які проводяться з жовтня по травень і складаються з трьох етапів — шкільного, районного та міського. Мета проекту — розвиток і популяризація фізкультури, спорту та здорового способу життя. Школярі змагаються в 11-ти видах спорту: бадмінтоні, баскетболі, баскетболі 3х3, волейболі, гандболі, черлідінгу, легкій атлетиці, регбі, футболі, шахах і армспорті.

Як повідомлявХарків Times, учні та випускники восьми шкіл Харкова стали стипендіатами Президента України.