Спалах кишкової інфекції у сел. Слобожанське: хворіють вже семеро дітей

У яслах-садку № 3 селища Слобожанське Чугуївського (у минулому – Зміївського) району Харківської області вже семеро дітей хворіють на гостру кишкову інфекцію. П’ятеро хворих – з першої молодшої групи, ще двоє – з середньої.

Про це Харків Times повідомили у Харківському обласному лабораторному центрі.

При перевірці у дошкільному закладі санлікарі не виявили збудників захворювання ані у воді, ані у продуктах харчування, ані у змивах з «об’єктів зовнішнього середовища». Також інфекції не знайдено ані в персоналу установи, ані в дітей, які перебували у контакті з хворими. У зв’язку з цим зроблено висновок, що ймовірність зараження дітей через воду або їжу низька.

Відомо, що один з хворих малюків був інфікований вдома, а решта – у дитячому садку.

«Превалювання хворих в одній групі, тісне їх спілкування та строки захворювання підтверджують можливість поширення інфекції контактно-побутовим шляхом при недотриманні правил особистої гігієни дітьми та порушеннях санітарно-гігієнічного режиму», – роблять висновок медики.

Один з хворих дітей все ще перебуває у лікарні. Стан усіх хворих оцінюють як «середньої тяжкості».

Як повідомляв Харків Times, у селищі Слобожанське Чугуївського району Харківської області у період з 5 по 9 березня в шести вихованців ясел-садку виявили кишкову інфекцію. Один з малюків був госпіталізований.