Суд в Харкові заарештував двох рекетирів, які збирали данину з асенізаторів (фото та відео)

Фото: Нацполіція в Харківській області

Суд в Харкові відправив у СІЗО двох учасників злочинного угруповання, які під виглядом боротьби за екологічне благополуччя регіону вимагали гроші у підприємців, що займаються вивезенням нечистот, зібраних у жителів області.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

За даними слідства, фігуранти займалися вимаганням протягом 2020 і 2021 р.р. Змушуючи асенізаторів платити, використовували весь арсенал примусу: погрожували підприємцям розправою, обіцяли пошкодити або знищити майно, що ставило під загрозу ведення бізнесу в цілому.

“За кожен виїзд машини за межі міста підприємці повинні були платити по 100 гривень. В подальшому вони вирішили підняти «таксу» до 200 гривень.”, – поділилися подробицями в прес-службі Нацполіціі області.

Розмір щомісячної “данини”, якою бандити обклали підприємців, становив 20 тисяч гривень.

5 березня в Харкові відразу після отримання чергового “траншу” в розмірі 18 тисяч гривень силовики затримали двох здирників. 7 березня суд обрав їм запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на два місяці з правом внесення застави у розмірі 181 600 грн.

Під час проведення санкціонованих обшуків за місцями проживання фігурантів та в їх автомобілях вилучили 47 тисяч гривень, нарізний мисливський карабін, пневматичний і стартові пістолети з ознаками переробки, відстрілявся корпус РПГ, GPS-трекери, «чорнові» бухгалтерські записи.

Проводиться розслідування за ч. 2 ст. 189 КК (вимагання). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

За скоєння даного злочину слідчі повідомили про підозру ще одному учаснику угруповання. Поліцейські збирають докази причетності інших учасників до протиправної діяльності.

Фото: Нацполіція в Харківській області
Фото: Нацполіція в Харківській області
Фото: khar.gp.gov.ua
Фото: khar.gp.gov.ua
Фото: khar.gp.gov.ua