Міняємо Словаччину на Крим – у Харкові відповіли на скандальну пропозицію прем’єра Матович

У Харкові відповіли на скандальне пропозицію передати Росії закарпатську Україну, яку озвучив прем’єр-міністр Словаччини Ігор Матович під час інтерв’ю на місцевому радіо. У відповідь в Харкові запропонували поміняти Словаччину на Крим.

Про це Харків Times дізнався з повідомлень в соцмережах.

Напис “Міняємо Словаччину на Крим” з’явилася сьогодні, 4 березня, на фасаді почесного консульства Словаччини, на вулиці Чернишевськоій, 26 в Харкові.

У диппредставництві цей напис не прокоментували.

Звернень або викликів з приводу напису до поліції не надходило, повідомила речниця ГУ НП в Харківській області Оксана Калмикова. На місце події виїжджала слідчо-оперативна група Харківського райуправління 1.

“На місце події забрано первинний матеріал. Інформацію за вказаним фактом зареєстровано в Єдиному обліку, проводиться перевірка”, – розповіла Оксана Калмикова.

Глава уряду Словаччини вже вибачився за своє висловлювання, назвавши його недоречним. Про це він написав у своєму мікроблозі Twitter.

“Позиція Словаччини щодо територіальної цілісності України завжди була дуже чіткою. Повага міжнародного права є обов’язковим. Прошу вибачення у всіх українців за мою недоречну реакцію, яка може підірвати їх справедливі зусилля. Словаччина – ваш друг”, – написав Матович.

Прем’єр Словаччини Ігор Матович спровокував міжнародний скандал, пожартувавши про умови поставки в країну російської вакцини «Супутник V». У радіоефірі на запитання ведучого, що прем’єр пообіцяв Росії в обмін на поставки вакцини, той відповів, що домовився натомість передати РФ українське Закарпаття.