Працівники “Електроважмашу” перекрили Московський проспект у Харкові (фото, доповнено)

Працівники Державного підприємства “Електроважмаш” перекрили Московський проспект біля станції метро “Індустріальна”, навпроти прохідної підприємства.

Про це повідомив кореспондент Харків Times.

Присутні скандують “Ганьба” і “Зарплату”.

Заклик до акції протесту був розміщений в п’ятницю, 26 лютого, в групі працівників підприємства у Facebook.

“Керівництво (якщо ось це все можна так назвати) заводу обіцянок щодо виплати заборгованості із заробітної плати черговий раз не виконало. Практично три місяці без зарплати, борги перед банками по кредитах, борги за комунальні послуги, немає грошей на лікування, немає грошей на одяг, немає грошей на їжу. Життя співробітників під загрозою, тому що на ті копійки, які виплачені за майже три! місяці, нормальна людина прожити НЕ може. Це навіть існуванням не можна назвати “, – йдеться у повідомленні.

У групі також перепощено публікацію сайту “Асамблея”, в якій говориться, що працівники підприємства отримали до теперішнього часу лише 30% зарплати за грудень. З грудня адміністрація відправила працівників у відпустку за свій рахунок на три тижні. “Після тижня роботи з 18 по 25 січня адміністрація змусила робочих написати заяви на відпустки за свій рахунок ще на кілька тижнів. З 18 лютого завод працював ще два тижні, потім всіх “попросили” взяти за свій рахунок на чотири дні протягом лютого, але потім переграли і відправили всіх в простій на місяць на 2/3 окладу. За результатами ж наради минулої п’ятниці стало відомо, що дехто має вийти на роботу з 1 березня, але більшість аж з 9-го. Такі простої безпрецедентні в історії підприємства: ті ж новорічні канікули традиційно надавалися лише адміністративному персоналу, але виробництво не зупинялося ані на день”, – сказано в повідомленні.

Прес-служба Головного управління Нацполіціі в області повідомила, що в акції беруть участь до 200 чоловік, на місці перебувають 40 співробітників поліції.

Пізніше в соцмережах повідомили, що перекриття проспекту закінчилося об 11:05. Керівництво заводу пообіцяло виплатити завтра зарплату за грудень і частину січня.