У Харкові відкрилися безкоштовні курси асистентів ветеринарного лікаря

Фото: city.kharkov.ua

У Харкові на базі ветеринарної клініки КП «Центр поводження з тваринами» розпочала роботу перша безкоштовна школа асистентів ветеринарного лікаря.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради.

Слухачі школи вивчать різноманітні теми, починаючи від лікарської етики і закінчуючи асистуванням під час операцій.

Курс можуть пройти всі, хто бажає долучитися до ветеринарної практики. Слухачами можуть стати, зокрема, волонтери без профільної освіти. На відміну від майбутніх лікарів, вони не будуть займатися серйозною практикою, але вивчать грумінг, гігієну тварин, симптоматику хвороб, навички надання першої допомоги при травмах тощо. Студенти Харківської державної зооветеринарної академії отримають в школі додаткові знання і практичний досвід лікування під керівництвом досвідчених фахівців ветеринарної медицини.

Як зазначив заступник головного ветеринарного лікаря КП «Центр поводження з тваринами», автор курсу Роман Казанцев, школа допоможе підвищити знання та навички майбутніх асистентів ветеринарів і конкурентність серед фахівців даного профілю.

Зазначимо, що заняття у школі стартували 14 лютого і триватимуть до літа. Заняття проходять у ветеринарній клініці міського притулку з дотриманням всіх карантинних обмежень. Студенти діляться на групи і допускаються до навчання тільки при наявності засобів індивідуального захисту.

Як повідомляв Харків Times, харків’яни забрали з притулку близько ста бездомних котів.