У Харкові агент російських спецслужб збирав інформацію про новинки бронетехніки

Контррозвідка Служби безпеки України затримала в Харкові агента російської військової розвідки, який збирав для спецслужб РФ закриту інформацію про розробку і виробництво українського танка Т-84БМ «ОПЛОТ».

Про це Харків Times повідомив начальник прес-центру СБУ області Владислав Абдула.

Встановлено, що громадянина України завербували представники Головного управління Генштабу Збройних Сил РФ під час його поїздки до Російської Федерації.

У межах розпочатого кримінального провадження слідчі та контррозвідники СБУ задокументували, що на задання російських кураторів для отримання доступу до закритих відомостей ворожий агент намагався залучити співробітника харківського державного підприємства «ХКБМ ім. Морозова», яке здійснювало розробку танку. Під контролем оперативників СБУ ворожий агент отримав від працівника КБ зразки технічних матеріалів та відпрацьованими каналами передав фотокопії представнику російської спецслужби.

Завербованого російською розвідкою українця затримано «на гарячому» під час отримання «повного комплекту технічної документації з грифом обмеження доступу».

Зараз зловмисникові повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК (державна зрада), вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Тривають слідчі дії.

Операція з викриття та документування протиправної діяльності зрадника проводилася під процесуальним керівництвом Харківської обласної прокуратури.

Як повідомляв Харків Times, затримання відбулося вчора, 21 лютого, біля станції метро «Героїв Праці».