Четверо затриманих в центрі Харкова підуть за ґрати

Фото: Прокуратура Харківської області

Постановою слідчого судді Київського районного суду м. Харкова обрано запобіжні заходи у вигляді утримання під вартою чотирьом чоловікам, затриманим 19 лютого 2021 р. Їх підозрюють у вимаганні грошей і підпалі автівки прикордонника. Троє арештовані без права внесення застави, одному дозволили вийти, внісши 680 тисяч гривень.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Усіх чотирьох затримали на вулиці Квітки-Основ’яненка в центрі Харкова в п’ятницю, 19 лютого.

Трьом з них повідомлено про підозру за фактом вимагання, вчиненого за попередньою змовою групою осіб, з погрозою та застосуванням насильства стосовно потерпілого, умисного пошкодження майна шляхом підпалуу (ч. 2 ст. 189, ч. 2 ст. 347 КК).

Суд обрав для них запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без права внесення застави.

Ще одного чоловіка підозрюють у вимаганні, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, з погрозою та застосуванням насильства стосовно потерпілого (ч. 2 ст. 189 КК).

Йому обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з правом внесення застави в розмірі 680 тис. грн.

Як повідомляв Харків Times, за інформацією прокуратури, група з чотирьох осіб протягом тривалого часу вимагала у чоловіка 2 000 доларів.

Встановлено, що в жовтні 2020 року у потерпілого виник конфлікт з чотирма особами, які домагалися від нього виплати неіснуючого боргу. При цьому зловмисники погрожували застосуванням фізичного насильства та знищенням майна.

Один з вимагачів кинув вибухову шашку у приміщення шиномонтажу, що належить потерпілому.

15 січня цього року потерпілий передав зловмисникам 10 тис. грн через посередника в якості сплати частини «боргу». Після передачі 19 лютого решти грошей правоохоронці на гарячому затримали чотирьох членів групи.

Крім того, встановлено, що затримані причетні до підпалу автомобіля, що належить начальнику одного з відділів прикордонної служби Харківської області.

Санкція ч. 2 ст. 189 передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 7 років.

Санкція ч. 2 ст. 347 передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 6 до 15 років.