У Жихорі оновлять стадіон та створять зону відпочинку

Фото: www.city.kharkov.ua

У селищі Жихор оновлять стадіон школи №48, перебудують колишню бібліотеку в спортзал та створять зону відпочинку на пустирі по вул. Літаковій, заявив секретар Харківської міської ради Ігор Терехов. Сьогодні, 20 лютого, Терехов спілкувався з жителями будинків на вул. Достоєвського, 2-5, 3-а, вул. Літаковій, 1, 11, 15, 18, пр. Гагаріна, 316-в, вул. Кутаїській (приватний сектор селища Жихор) та ін.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі міськради.

Звернення харків’ян стосувалися переважно вирішення житлово-комунальних питань: ремонту ліфтів, під’їздів, покрівлі та внутрішньоквартальних доріг, а також благоустрою прибудинкової території. Відповідні доручення були дані директорам профільних департаментів та комунальних підприємств.

Крім того, в рамках робочої поїздки районом Терехов відвідав школу №48, у дворі якої жителі селища Жихор попросили оновити спортивний стадіон. За словами Ігоря Терехова, роботи з реконструкції цієї спортивної локації проведуть вже цього року. У планах обладнати футбольне поле, майданчики для баскетболу і волейболу, поставити столи для армрестлінгу та оновити майданчик для стріт-воркауту. Також на прохання мешканців мікрорайону колишню бібліотеку на вул. Кутаїській, 42 переобладнують у велику спортивну залу.

Крім того, нове місце для відпочинку городян з’явиться на пустирі по вул. Літаковій, 11. Як зазначив Терехов, локація буде багатофункціональною і відповідатиме вимогам всіх вікових груп жителів.

“На цьому місці з’являться дитячий та спортивний майданчики, а також буде “спокійна” зона з лавками, де можна відпочити. Буде місце і для прогулянок молодих батьків з візочками. Поставимо альпійські гірки, висадимо квіти. Буде зелено і затишно. Всі необхідні тендерні процедури ми вже провели, відповідне фінансування виділили. Чекаємо тільки сприятливих погодних умов, щоб почати роботу”, – сказав Ігор Терехов.

Після зустрічі він підкреслив, що благоустрій спальних районів міста зараз є першочерговим завданням для міської влади. Масштабні роботи в Основ’янському районі розпочнуться вже навесні.

Як повідомляв Харків Times, сквер, який розташований поруч з Основ’янським (колишнім Комсомольським) озером, очікує комплексний благоустрій, заявив сьогодні, 20 лютого, секретар Харківської міської ради Ігор Терехов.