У Харкові розслідують махінації з комунальною нерухомістю вартістю майже 700 тис. грн

Фото: censor.net

Правоохоронці проводять розслідування за фактом незаконної перереєстрації права власності на нежитлові приміщення в будинку, розташованому в Шевченківському районі м Харкова.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Спірна нерухомість, вартість якої становить майже 700 тис. грн, знаходиться у власності Управління комунального майна та приватизації Департаменту економіки та приватизації Харківської міської ради. Однак в жовтні 2019 року в результаті незаконної оборудки нерухомість було переписано на приватну особу.

За даними слідства, угоду “провернули” приватний нотаріус і його знайомий – колишній реєстратор реєстраційної служби Харківського міського управління юстиції. Нотаріус, знаючи, що його знайомий має навички роботи в Державному реєстрі прав на нерухоме майно, передав йому свій крипто-ключ, надавши можливість провести незаконну реєстрацію права власності на нежитлові приміщення.

Тепер обидва подільника знаходяться під слідством. 19 лютого цього року приватному нотаріусу повідомили про підозру за фактом зловживання своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, яке спричинило тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 365-2 КК України). Колишньому реєстратору повідомили про підозру за фактом пособництва у зловживанні своїми повноваженнями приватним нотаріусом з метою одержання неправомірної вигоди, яке спричинило тяжкі наслідки (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 365-2 КК України).

Підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Законодавство також передбачає конфіскацію майна за подібні правопорушення.

Як повідомляв Харків Times, слідчі повідомили про підозру державному реєстратору Красноградської райдержадміністрації, яка незаконно зареєструвала право власності на майно вартістю майже 13 млн грн.