На махінаціях з бінарними опціонами харків’яни втратили майже 2 млн грн – проводиться розслідування

Фото: Прокуратура Харківської області

У Харкові проводиться розслідування шахрайських дій менеджерів і співробітників Товариства з обмеженою відповідальністю. Їх підозрюють у привласненні понад 1,8 млн грн харків’ян.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Досудове розслідування встановило, що підозрювані використовуючи сайти бінарних опціонів, замасковані під надання фінансових послуг, систематично привласнювали гроші громадян.

“Менеджери зазначеного бінарного опціону впливали психологічно на клієнтів, щоб ті робили внески нібито для подальшого заробітку на платформі цього сервісу. Після внесення коштів в їх поверненні відмовляли, а співробітники компанії уникали спілкування з постраждалими”, – розповіли в прокуратурі.

Шахрайська контора діяла протягом кількох років, поки одна з потерпілих не звернулася до поліції. Жінка розповіла, що зловмисники за допомогою електронно-обчислювальної техніки привласнили її гроші в розмірі в розмірі 392 тисяч грн. Загальна суму збитку, нанесеного потерпілим, перевищує 1,8 млн грн.

Відкрито кримінальн провадження за фактом шахрайства, вчиненого у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки (ч.3 ст. 190 КК України).

Факти шахрайства підтверджуються наданими постраждалими скрін-шотамі їх акаунтів, а також протоколами огляду ресурсів в мережі інтернет, виписками про рух коштів по банківським рахункам потерпілих, про перерахування коштів.

Під час обшуків вилучено фінансово-господарські документи, комп’ютерна техніка, чернетки, мобільні телефони з інформацією, яка має доказове значення.

Підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Як повідомляв Харків Times, 17 лютого співробітники ДБР затримали в Харкові двох адвокатів, які обіцяли за хабар працевлаштувати клієнта в цей самий ДБР, хоча ніякого відношення до конкурсної комісії не мали. Шахраїв взяли в момент отримання грошей в супермаркеті, де ті й призначили конспіративну зустріч.