Мода на чат-боти дійшла до Держекоінспекції

Ілюстративне фото

Державна екологічна інспекція України заявила про створення у Telegram чат-бота Save Eco Bot, куди громадяни мають можливість подати звернення про екологічні порушення «прямо зі свого смартфона за кілька хвилин». Чат-бот діє від сьогоднішнього дня, 17 лютого.

Про це Харків Times повідомили у Держекоінспекції.

«Якщо ви стали свідком вирубки лісу, скиду промислових стоків у річку або ж виявили несанкціоноване сміттєзвалище, можете, не полишаючи місце порушення, подати звернення через чат-бот Save Eco Bot. Така скарга надходить до Держекоінспекції і є підставою для проведення позапланової перевірки, за результатами якої розраховуються збитки, порушникам пред’являються штрафи та надаються приписи щодо усунення порушень», – уточнює голова Держекоінспекції Андрій Мальований.

В інспекції новий інструмент називають «частиною процесу діджиталізації ДЕІ» та вважають, що він «дозволить значно скоротити шлях від виявлення проблеми до її вирішення».

Щоправда, не уточнюється, чи розглядатимуться анонімні звернення.

Як повідомляв Харків Times, прокуратура Харківської області має намір розглядати також і анонімні повідомлення, що надійшли на telegram-бот «Прокуратура Стоп Злочин», про початок функціонування якого повідомили сьогодні, 17 лютого.