У Харкові посилять острівці безпеки

Фото: city.kharkov.ua

Протитаранні болларди (дорожні стовпи) планується встановити по місту в зонах пішохідних переходів і на острівцях безпеки.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міської ради.

«Це будуть такі острівці безпеки, на яких навіть при аварійній ситуації машина не зможе збити людину. Я дуже ретельно вивчав це питання. Тому ми розробили зразки, обговорили характеристики і будемо їх застосовувати», — розповів секретар міської ради Ігор Терехов.

Посилений конструктив боларду не дозволяє автомобілю заїжджати на пішохідну зону. При зіткненні з ним автівка пошкоджується, але залишається у межах проїжджої частини. Для підвищення безпеки водіїв і привернення їхньої уваги дорожні стовпи будуть оснащені світловідбиваючими елементами.

Посилити захист зон переходів міська влада вирішила після ряду ДТП, в яких загинули і постраждали пішоходи, які були, здавалося б, в безпечних місцях.

Як повідомляв Харків Times, остання така ДТП сталася 16 січня на проспекті Гагаріна, де зіткнулися два автомобілі. Один з них відкинуло на острівець безпеки, і він збив жінку і зніс світлофор. Від отриманих травм жінка загинула на місці.