Війна в Україні: внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої загинули троє військовослужбовців

Місце підриву. Фото: ДБР

Протягом минулої доби, 14 лютого, в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано три порушення режиму припинення вогню. Троє військовослужбовців загинули внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-центра Операції Об’єднаних сил станом на 7:00.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід”, поблизу населеного пункту Водяне, що на Приазов’ї, російсько-окупаційні війська вели вогонь по наших позиціях зі станкових протитанкових гранатометів та стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ”, біля Новоолександрівки, збройні формування Російської Федерації відкривали вогонь з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

“Про факти порушення режиму припинення вогню через Українську сторону СЦКК повідомлено представників ОБСЄ. На обстріли зі сторони противника наші воїни давали адекватну відповідь”, – йдеться у повідомленні.

Від початку поточної доби, 15 лютого, обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил контрольована українськими воїнами, порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.

14 лютого неподалік населеного пункту Новолуганське, під час переміщення на позиції, внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої загинули троє військовослужбовців зі складу Об’єднаних сил. На місці події працює керівний склад військової частини та робоча група військової служби правопорядку.

Прес-служба офісу Президента повідомила, що за попередніми даними, близько 10:00 під час переміщення в районі Новолуганського з метою перевірки несення служби та зміни військовослужбовців на вогневих позиціях внаслідок підриву на невстановленому вибуховому пристрої отримали поранення, несумісні з життям, троє військових: капітан Олександр Войтенко (1974 року народження), солдат В’ячеслав Олексієнко (1987 року народження) та старший солдат Дмитро Мироненко (1994 року народження). Бійці загинули на місці.

Президент України Володимир Зеленський дав доручення міністру оборони Андрію Тарану та Головнокомандувачу Збройних сил України Руслану Хомчаку терміново прибути в зону проведення Операції об’єднаних сил для встановлення всіх обставин загибелі трьох українських військовослужбовців однієї з бригад на підконтрольній Україні території Донбасу в районі Новолуганського.

Державне бюро розслідувань у зв’язку із смертю трьох українських військовослужбовців відкрило кримінальне провадження за ч. 3 ст. 425 Кримінального кодексу (недбале ставлення військової службової особи до служби, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене в умовах особливого періоду, крім воєнного стану).

Заступник обласного військового комісара Едуард Бородай заявив Суспільному, що Олексієнко та Войтенко – з Полтавської області, вони служили у підрозділі десантно-штурмових військ. Начальник регіонального відділу інформагентства Міноборони ArmiaInform в Харківській області Віталій Саранцев повідомив, що третій загиблий воїн – уродженець Харкова.