В Офісі Президента назвали дату виборів мера Харкова

Фото: Харків Times

Заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко повідомив, що позачергові вибори міського голови Харкова відбудуться восени 2021 року.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення НВ.

Згідно із законодавством, вибори нового мера міста можуть бути призначені тільки на останню неділю березня або останню неділю жовтня. Тимошенко поскаржився на «чехарду з документами», через яку в кінці січня Верховна Рада не змогла отримати свідоцтво про смерть міського голови Геннадія Кернеса і призначити вибори на найближчий час.

«Я думаю, через те що там була якась чехарда з документами, вони не зайшли до Верховної Ради [станом на 25 січня парламент отримав лише частину документів, – прим. ред], вибори слід очікувати вже восени, адже терміни пройшли. Тому ці вибори відповідно до законодавства будуть восени», – зазначив заступник керівника ОП.

Як повідомляв Харків Times, харківський міський голова Геннадій Кернес помер у ніч з 16 на 17 грудня в німецькій клініці «Шаріте».

Геннадія Кернеса поховали на 2-му кладовищі.

Кернес займав посаду міського голови з 2010 року. Тепер обов’язки мера тимчасово виконує секретар Харківської міськради Ігор Терехов.

У Раді повідомили, що вибори мера в Харкові можуть пройти в останню неділю березня або жовтня. При цьому парламент навряд чи встигне призначити вибори на березень.

У парламенті офіційно підтвердили нестачу документів, необхідних для призначення позачергових виборів Харківського міського голови.