У програму молодіжного кредитування внесуть зміни про вік учасників

Фото: np.pl.ua

У Харкові до Програми молодіжного житлового кредитування мають намір внести зміна, що стосується граничного віку учасників цієї програми.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради.

Заступник міського голови – директор Департаменту економіки та комунального майна Михайло Фатєєв пояснив, що зараз в програмі можуть брати участь особи віком до 35 років включно.

“Всі ці роки нам доводилося «висмикувати» з черги тих, кому виповнюється 36 років, і укладати з ними договори, щоб вони не втратили право на придбання житла. Ситуація почала складатися так, що люди стають у чергу в останній момент, за місяць-два до свого 36-річчя. І виходить, що решта черги просто зупиняється. Тому ми пропонуємо змінити пільгу, і будемо укладати договір із 36-річним учасником програми, якщо він простояв у черзі не менше одного року”, – розповів чиновник.

Він додав, що нововведення не торкнеться тих, хто вже стоїть в черзі на придбання житла.

За словами Фатєєва, Програма молодіжного житлового кредитування стане одним з напрямків Міської цільової програми будівництва (придбання) доступного житла на 2021-2030 роки. Таку пропозицію буде винесено на найближчу сесію Харківської міськради.

Як повідомляв Харків Times, харківським бюджетникам спростили отримання кредитів на покупку житла.