Місто вимагає від підприємців прибирання снігу

Міська влада Харкова вимагає, щоб підприємці займалися прибиранням снігу біля торгових точок на закріпленій за ними території.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської міської ради із посиланням на секретаря міськради Ігоря Терехова.

Він нагадав, що згідно з правилами благоустрою, наводити порядок на закріпленій території повинен балансоутримувач об’єкта, однак багато суб’єктів підприємницької діяльності цих правил не виконують, а якщо й прибирають сніг, то часто роблять це неякісно.

“Бувають ситуації, що наші комунальники, здавалося б, почистили дорогу від снігу, а вона знову в снігу. А все тому, що деякі підприємці, прибираючи свою територію, викидають сніг на проїжджу частину. Такого бути не повинно, і районна влада повинні за цим стежити”, – заявив Терехов.

Також він зазначив, що практично не прибираються парковки біля ринків, супермаркетів і торгових центрів та просив особливу увагу приділити саме їм.

У районах міста активізується робота з підприємцями з питань такого прибирання. Відповідні протоколи виноситимуть на розгляд адміністративних комісій. Міська влада наполягає на тому, що розчищення повинне проводитися однаково якісно як у центральній частині міста, так і в спальних районах.

Як повідомляв Харків Times, вранці сьогодні, 10 лютого, на вулицях Харкова прибирали сніг 77 одиниць спецтехніки. Цим займалися 1715 дворових робітників.