Штепі вчергове зачитали обвинувальний акт

Фото: suspilne.media

Орджонікідзевський райсуд Харкова сьогодні, 9 лютого, розпочав розглядати по суті справу колишнього мера Слов’янська Нелі Штепи. Прокурор Олександр Чекін зачитав на засіданні суду обвинувальний акт.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Суспільного.

На засідання до Орджонікідзевського райсуду, де вдруге починають слухати справу, Штепа приїхала з трьома адвокатами.

За версією слідства, у 2014 році Штепа на посаді міського голови Слов’янська використовувала владу в порушення присяги та діяла в інтересах терористичної організації, метою якої було повалення державного устрою та порушення територіальної цілісності України. “Будучи представником влади, Штепа вчинила ряд кримінальних правопорушень… Штепі було відомо, що на території Донецької області створено терористичну організацію — так звану ДНР”, — зачитав прокурор.

В обвинуваченні йдеться, що Неля Штепа організувала соцопитування щодо федералізації.

“Порушуючи присягу посадовця, діючи умисно, Штепа не вжила разом з правоохоронцями заходів щодо протидії захопленням адміністративних будівель терористами. Не звернулася до органів МВС та СБУ для стабілізації ситуації”, — зачитав прокурор.

Штепа повідомила суду, що не вважає себе винною повністю. Не погодились із висунутим обвинуваченням і адвокати.

“Моя думка така, що пред’явлене обвинувачення не відповідає дійсності. Ми слухали про загиблих, вбитих начебто від дій Штепи, але я хотів би звернути увагу, що в даному кримінальному провадженні немає потерпілих”, — сказав адвокат Олександр Тананакін.