Винуватець ДТП відправиться в СІЗО за спробу підкупити поліцейського

Фото: УНІАН

38-річний житель Балаклії, який влаштував ДТП, намагався за хабар викупити свій автомобіль ВАЗ-2101, відправлений після аварії на штрафмайданчик. Він звернувся до поліцейського з пропозицією “вирішити питання”, але був затриманий співробітниками Управління внутрішньої безпеки.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

25 січня на одній з вулиць в місті Балаклія водій автомобіля ВАЗ-2101 врізався в електроопору і намагався втекти з місця події. Порушника зупинили патрульні. Поліцейські встановили, що 38-річний водій був п’яний, документів на право керування автомобілем у нього при собі не було.

Інспектори склали на порушника протоколи по ст. 126 (керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом) та ст. 130 (керування суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного або іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) КУпАП.

Автомобіль правопорушника був поміщений на спеціальний майданчик.

Через кілька днів водій прийшов у відділ поліції і запропонував поліцейському хабар для того, щоб забрати свій автомобіль. Але викупити машину не вдалося – за спробу дати хабар поліцейському чоловіка затримали в порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України.

Проводиться досудове розслідування в кримінальному провадженні, відкритому за ч. 3 ст. 369 КК (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди посадовій особі). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

4 лютого суд обрав зловмиснику міру запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Як повідомляв Харків Times, 40-річний житель селища Близнюки, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння, намагався відкупитися від відповідальності і затриманий за спробу дати хабар.