За махінації з відшкодуванням ПДВ харківському податківцю загрожує штраф або строк

Фото: khar.gp.gov.ua

Понад 190 тисяч гривень втратила держава внаслідок дій колишнього начальника одного з управлінь ГУ ДФС в Харківській області. Слідство закінчено, справу скеровано до суду. Обласна прокуратура висуває звинувачення у службовій недбалості (ч. 1 ст. 367 КК).

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Обласна прокуратура затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього начальника одного з управлінь ГУ ДФС в Харківській області за фактом службової недбалості (ч. 1 ст. 367 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 2 000 до 4 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Крім того, за результатами попереднього розслідування в інтересах держави підготовлено та пред’явлено до суду позовну заяву про відшкодування збитків державі на загальну суму 190 тис. грн.

Як повідомляв Харків Times, досудове слідство встановило, що товариство з обмеженою відповідальністю направило до Харківського окружного адміністративного суду позов про скасування податкового повідомлення-рішення, яке підтверджувало відшкодування податку на додану вартість. Цей позов був задоволений. Судовий супровід справи забезпечувало одне з управлінь ГУ ДФС.

«Через неналежне виконання начальником зазначеного управління своїх службових обов’язків в період з грудня 2015 по лютий 2016 року в зв’язку з несвоєчасним відшкодуванням податку на додану вартість державі завдано матеріальних збитків на суму понад 190 тисяч гривень», — йдеться в повідомленні прокуратури.

Досудове розслідування справи здійснювало територіальне управління ДБР, розташоване в м. Полтаві, оперативний супровід — Управління стратегічних розслідувань Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції.