На посаду директора “Харківських тепломереж” призначено колишнього керівника енергокомпанії

Фото: city.kharkov.ua

Посаду генерального директора КП «Харківські теплові мережі» замість звільненого Сергія Андрєєва займе Василь Скопенко, який раніше очолював АТ «Харківобленерго».

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради.

Про призначення на посаду гендиректора “ХТС” сьогодні, 2 лютого, на робочій нараді повідомив в.о. Харківського міського голови Ігор Терехов.

За його словами, Василь Скопенко володіє солідним досвідом роботи з підприємствами, технічний та фінансовий стан яких необхідно поліпшити.

«Вірю, що саме Василь Вікторович докладе всіх зусиль, щоб ХТМ стало підприємством, на яке не будуть скаржитися харків’яни. Основні вимоги до нового керівника – наведення ладу на підприємстві, якісно нове надання послуг із забезпечення теплом і гарячою водою і, звичайно, ліквідація розриттів у найкоротші терміни. Необхідно провести технічну інвентаризацію всіх котелень, магістральних і внутрішньоквартальних мереж», – повідомив Ігор Терехов.

За його словами, частина котлів вимагає проведення після опалювального сезону поточного ремонту, а частина – капітального. Крім того, планується придбати нове обладнання.

«За останні два тижні я об’їздив багато котелень. Зараз ми працюємо з банками з приводу залучення кредитних ресурсів, тому що один котел, в залежності від потужності, коштує від 57 до 100 і більше мільйонів гривень. Котли нового покоління більш енергозбережувальні, у них ККД до 95%. Для нас це дуже важливо, тому що ми хочемо знизити споживання газу, і це дозволить нам утримувати тарифи», – зазначив Ігор Терехов.

Зазначимо, що Василь Скопенко – кандидат технічних наук. Працював начальником Південного районного відділення енергозбуту «Харківобленерго», заступником голови правління – директором «Харківенергозбут», комерційним директором АТ «Київобленерго» і в.о. генерального директора АТ «Харківобленерго».

Як повідомляв Харків Times, 19 грудня 2018 року на сесії Харківської міської ради мер Харкова Геннадій Кернес пообіцяв директору комунального підприємства «Харківські теплові мережі» Сергію Андрєєву «загубити» його, якщо на Олексіївському житловому масиві не буде гарячої води до Нового року.

5 січня 2021 року Ігор Терехов повідомив, що директор “ХТМ” Сергій Андрєєв звільнений з займаної посади.