Викрадення студента в Харкові – поліція затримала п’ятьох іноземців

Фото: vinbazar.com

Поліція Харкова проводить розслідування за фактом незаконного позбавлення волі 21-річного громадянина Марокко, студента одного з вишів міста.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

За даними слідства, 29 січня, приблизно о 20:00 в квартиру, де проживав студент увійшли п’ять осіб – четверо чоловіків і жінка. Непрохані гості накинулися на господаря і почали лупцювати, вимагаючи вигаданий борг. Після цього вивели на вулицю і насильно посадили в автомобіль Daewoo Lanos.

О 20:30 в Харківське районне управління поліції №1 надійшло повідомлення від оператора «102» про те, що по вулиці Чернівецькій кілька людей силоміць посадили в легковий автомобіль чоловіка і повезли в невідомому напрямку.

Пізніше з’ясувалося, що викраденого вивезли до лісу, де продовжили бити. Потім п’ятеро викрадачів і їх жертва повернулися до Харкова, в квартиру по вулиці Владислава Зубенко. Тут зловмисники знову побили потерпілого. Коли троє викрадачів пішли з квартири, а інші поснули, потерпілому вдалося втекти.

Слідчо-оперативна група встановила особи нападників. Ними виявилися 23-річний, 25-річний і двоє 26-річних чоловіків і 25-річна дівчина. Всі вони – співвітчизники викраденого, також громадяни Марокко, перебували в Україні на законних підставах.

Проводиться розслідування за ч. 2 ст.146 КК (незаконне позбавлення волі або викрадення людини). Санкція статті передбачає до п’яти років позбавлення волі.

Зловмисники затримані в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Зараз вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу. Слідчі дії тривають.

Як повідомляв Харків Times, поліція затримала 23 липня трьох підозрюваних у викраденні та незаконному утриманні людини в Харківській області, заручника звільнено.

У Харкові судитимуть трьох зловмисників, які в липні викрали чоловіка і вимагали у батька викраденого $ 20 тисяч.