Суд у Харкові відправив за ґрати одну з учасниць агентурної мережі російських спецслужб

Фото: atr.ua

Київський районний суд м. Харкова обрав для однієї з підозрюваних в участі у викритій співробітниками Служби безпеки України агентурній мережі російських спецслужб, Вікторії Д., запобіжний захід у вигляди тримання під вартою строком 60 діб.

Про це Харків Times повідомило джерело у правоохоронних органах.

Щодо другої затриманої, харків’янки Вікторії П., готується обрання запобіжного заходу.

Раніше начальник Управління СБУ у Харківській області Роман Дудін розповів журналістам, що уродженку Одеси Вікторію Д. (фамілія наразі не розголошується в інтересах слідства) 1992 року народження, було затримано 31 січня у Києві після її повернення з Домініканської республіки. За даними спецслужби, цю країну з розвиненою туристичною інфраструктурою часто використовують спецслужби РФ для зустрічей з агентами. Вікторія Д. є цивільною дружиною активного учасника одеського “Антимайдана” Артема Д. – адміністратора мережі Telegram-каналів, контрольованих співробітниками 85 Головного центра спеціальної служби Головного управління Генерального Штабу Збройних Сил РФ (Москва). Вона разом з ним та другою затриманою – уродженкою Харкова Вікторією П. – та Артемом Д. звинувачується у вчиненні злочину, передбаченого ст. 111 Кримінального кодексу (державна зрада).

Як повідомляв Харків Times, кіберфахівці Служби безпеки України викрили масштабну агентурну мережу, яка займалася розвідувально-підривною діяльністю на замовлення спецслужб Російської Федерації.