Шестеро депутатів міськради зажадали аудиту трьох комунальних підприємств

Шестеро депутатів Харківської міськради, що входять до складу фракції “Блоку Світличної “Разом”, 29 січня подали до міськради проект рішення про проведення аудиту трьох комунальних підприємств міста.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення у Facebook депутатів міськради Ігоря Черняка та Дмитра Булаха, які опублікували також фотографії документа.

“Сьогодні подали розроблений нами проект рішення з аудиту міських комунальних підприємств. Почнемо з тепломереж, метро та парку Горького. Сподіваюся, все колеги підтримають наведення порядку в міському господарстві”, – написав Булах.

Черняк пояснив, що підприємства, в яких пропонується провести аудит – “найбільші та проблемні “чорні діри” в Харкові”.

Так, за його словами, КП “Харківські теплові мережі” за минулий рік “нагенерували” збитку майже на 1,5 млрд гривень – при чималих тарифах, постійних поривах, аваріях і ледве теплих батареях. “Там явно щось не так. І одним лише звільненням Сергія Андрєєва ситуацію вже точно не виправити. А тому – незалежний громадський аудит і наведення порядку. Без першого – не буде другого. А без другого – кожен двадцятиградусний мороз в перспективі буде означати колапс”, – написав він.

Депутат також наголосив, що метрополітен після того, як тариф на проїзд був підвищений до 8 гривень за поїздку, став приносити ще більше збитків, ніж до цього.

“Про парк Горького і кредит теж все знають”, – зазначив він.

Як повідомляв Харків Times, секретар Харківської міської ради Ігор Терехов заявив на прес-конференції 29 січня, що новий керівник КП «Харківські теплові мережі» буде призначений вже наступного тижня. Тоді ж розпочнеться й обіцяний аудит підприємства.

Генерального директора КП «Харківські теплові мережі» Сергія Андрєєва 5 січня було звільнено із займаної посади як такого, що «не виправдав довіри».