У Харківській області вилучили понад 3 тонн наркотиків і прекурсорів на 120 млн грн (фото і відео)

Фото: hk.npu.gov.ua

У Харківській області правоохоронці протягом чотирьох днів ліквідували сім підпільних нарколабораторій, вилучили близько 200 кілограмів наркотиків і психотропів і понад 3 тонн прекурсорів для їх виготовлення.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

Всього оперативники провели 350 обшуків і встановили 118 осіб, причетних до незаконного обігу наркотичних засобів і психотропних речовин. За попередніми підрахунками, вартість вилученого за цінами «чорного» ринку становить близько 120 мільйонів гривень.

«Протягом чотирьох діб поліцейські ліквідували 7 підпільних нарколабораторій, вилучили з незаконного обігу близько 200 кілограмів наркотичних засобів та психотропних речовин, становить близько 300 000 доз, а також понад 3 тонн прекурсорів для їх виготовлення», – зазначив голова Нацполіціі Ігор Клименко.

Серед вилученого, зокрема, понад 80 кілограмів канабісу, понад 80 літрів опію ацетильованого, більше 30 кілограмів психотропу «Альфа PVP», 4 кілограми амфетаміну, а також 2700 упаковок метадону і 2,5 тисячі упаковок сильнодіючого опіоїдного (наркотичного) препарату.

Поліцейські встановили, що частину незаконного виробництва організували дві злочинні групи. Одна з них «спеціалізувалася» на виготовленні психотропної речовини «Альфа PVP». Свою продукцію троє спільників реалізовували за допомогою чат-бота в месенджері.

Друга група налагодила мережу виготовлення та збуту метадону. Організаторка, яка живе в столиці, поставляла наркотики двом спільникам з Харківської області. Вони отримували товар, фасували та розповсюджували його на території Харкова за допомогою закладок, а про їх місцезнаходження повідомляли голові злочинної групи.

Також поліцейські заблокували п’ять інтернет-магазинів, які займалися незаконним розповсюдженням наркотичних засобів і психотропних речовин. Крім того, виявлено 43 наркопритони.

В даний час 16 осіб затримано в порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Повідомлено 63 підозри за вчинення злочинів, пов’язаних з незаконним обігом наркотичних засобів і психотропних речовин.

Тривають слідчі дії для документування злочинної діяльності фігурантів і збору доказової бази для притягнення їх до відповідальності.