Спійманий на хабарі харківський податківець може відбутися штрафом

Фото: khar.gp.gov.ua

Суд розгляне справу щодо начальника одного з оперативних відділів Головного управління Державної фіскальної служби в Харківській області, якого звинувачують у вимаганні та отриманні хабара.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

За даними слідства, обвинувачений вимагав від підприємця щомісячний платіж в розмірі 100 тис. грн. Натомість податківець обіцяв не перешкоджати господарській діяльності підприємця, а саме не вживати відповідних оперативних заходів до нього. За даними СБУ, податківець обіцяв закрити очі на угоди з підакцизної продукцією і не стане залучати підприємця до кримінальної відповідальності.

Правоохоронці задокументували два епізоди отримання хабара на загальну суму 170 тис. грн. Під час обшуку, проведеного 17 листопада 2020 року за місцем проживання підозрюваного, вилучені гроші і документи.

За даним фактом проведено розслідування і в суд направлено обвинувальний акт, складений за ч.2 ст 369-2 КК (одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави). Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від двох тисяч до п’яти тисяч п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 34 тисяч грн до 93 500 грн) або позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.

Як повідомляв Харків Times, СБУ викрила начальника відділу податкової в систематичному отриманні неправомірної вигоди. Податківець вимагав 100 000 гривень щомісяця за те, що закриє очі на угоди з підакцизної продукцією.