У Харкові накрили підпільний арсенал і цех переробки зброї

Вчора, 27 січня, співробітники карного розшуку при силовій підтримці полку поліції особливого призначення та «КОРД» провели серію обшуків у «любителів зброї». Чоловіки 46, 59 і 45 років займалися розкопками та реставрацією зброї. Відреставровані «експонати» вони, за їхніми словами, колекціонували. Однак, за даними поліції, перероблена зброя йшла на продаж.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіції області.

Співробітники управління карного розшуку спільно з оперативниками Холодногірського ОП ГУНП в Харківській області при силовій підтримці спецназівців КОРД і БПОН викрили групу осіб, які купували, зберігали, переробляли та збували зброю і боєприпаси.

Обшуки в будинках фігурантів і в інших місцях виявили цілий арсенал «цікавинок».

Заходи проводилися в межах кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 263 КК (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 7 років.

У 46-річного чоловіка поліцейські вилучили за місцем проживання автомат, 1 предмет циліндричної форми, 2 ножі, 62 патрона, 2 ракетниці, 3 гвинтівки, 3 пістолети-кулемети, 1 кулемет, 2 пружини, затвор.

Також правоохоронці виявили два верстати для переробки зброї.

За місцем проживання 59-річного громадянина виявили та вилучили 40 патронів різного калібру, карабін, димову шашку, запчастини до кулеметів «ДП-27» і «ППШ-39».

У 45-річного чоловіка виявили та вилучили 15 ножів, понад 100 патронів, 5 пістолетів, сигнальний пристрій, пристрій для подачі звукових сигналів гвинтівки, пристрій для подачі звукових сигналів і імітації стрільби, 2 пістолети-кулемети, автомат і газовий пістолет.

Вилучене направлено для проведення експертного дослідження. За його результатами буде вирішено питання про оголошення фігурантам про підозру і обрання запобіжного заходу.

Як повідомляв Харків Times, 24 січня суд заарештував 40-річного харків’янина, якого поліцейські затримали за торгівлю зброєю. Він продав маузер і намагався продати автомат, а під час обшуку поліцейські знайшли дещо ще.