У центрі Харкова дітей годували собаками

Фото: hk.npu.gov.ua

Поліція Харкова порушила кримінальну справу за фактом невиконання батьківських обов’язків. За сухим формулюванням криються гори сміття, полчища тарганів і щурів, холод, голод, бруд та інші несумісні з нашими уявленнями про мінімально нормальне життя жахи.

Сусіди чули плач, але не могли потрапити до квартири, тому що під’їзд був звалищем відходів. Нарешті сьогодні нещасливе помешкання відвідали поліція, соцпрацівники та волонтери. Співробітники сектора ювенальної превенції спільно з представниками служби у справах дітей вилучили з сім’ї трьох малолітніх дітлахів. Хлопчика та двох дівчаток помістили до дитячої лікарні.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіції області.

21 січня до поліції надійшло повідомлення про те, що в квартирі, розташованій на другому поверсі будинку по вулиці Римарській, чують, як дитина плаче та кличе на допомогу. Також заявник повідомив, що потрапити до зазначеної квартири він не зміг через завали сміття в під’їзді.

На місце виїхали слідчо-оперативна група, співробітники сектору ювенальної превенції Харківського районного управління поліції №3, представники служби у справах дітей, центру соціальних служб сім’ї та молоді. Правоохоронці з’ясували, що в зазначеній квартирі проживають жінки 57 і 30 років (бабуся та мати) та троє дітей: 2, 6 та 11 років.

Про 11-річну дівчинку до поліції вже неодноразово писали з Управління освіти Шевченківського району Харкова, тому що дитина не відвідувала школу. Також надходили тривожні сигнали зі служби у справах дітей.

Приїхавши на місце, поліцейські виявили, що в квартирі немає води та каналізації. Діти живуть в антисанітарних, небезпечних для життя умовах. Сходи від входу в під’їзд до квартири завалени сміттям. Приміщення кишить тарганами та щурами.

Сусіди розповіли, що родина тримає п’ятьох собак, яких ніколи не вигулює на вулиці. Висловлювалися припущення, що тварин тримають як домашню худобу — на забій.

Про кричущий бруд в під’їзді поліція повідомила КП «Жилкомсервіс», і комунальники вивезли сміття. У той же день поліцейські забрали з небезпечного середовища 11-річну дівчинку.

22 січня 2021 за даним фактом порушено кримінальне провадження за ч.1 ст.166 КК (злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною або за особою, щодо якої встановлена ​​опіка чи піклування). Санкція статті передбачає до 5 років позбавлення волі.

Дворічного хлопчика та шестирічну дівчинку поліцейські забрали з неблагополучної сім’ї сьогодні, 26 січня.

Всі діти направлені до дитячої лікарні.

Сьогодні ж волонтери вивели з «нехорошої квартири» собак. Всім їм обіцяють надати ветеринарну допомогу.

В даний час досудове розслідування триває.

Фото: hk.npu.gov.ua

Як повідомляв Харків Times, в Харкові судять поліцейську, старшого інспектора ювенальної превенції Новобаварського відділу, підозрювану у службовій недбалості, яка у вересні 2017 року призвела до загибелі трирічного хлопчика.