СБУ затримала за хабарництво одного з керівників Харківського земельного кадастру

За даними слідства, один з керівників Харківської регіональної філії Державного підприємства «Центр державного земельного кадастру» вимагав з місцевого жителя 21,5 тисячі гривень за видачу дозвільних документів на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та передачі її у власність. Зараз його затримано та повідомлено про підозру.

Про це Харків Times повідомив начальник прес-центру СБУ області Владислав Абдула.

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Олексій Лесенко, досудовим розслідуванням встановлено, що в середині 2020 року до Харківської регіональної філії ДП «Центр державного земельного кадастру» звернувся місцевий житель з приводу отримання документів для розробки проекту відведення земельної ділянки та передачі її у власність. Чоловік, який займає керівну посаду в зазначеній установі, відповів, що такі документи можна отримати, «сплативши» 21,5 тис. грн. Громадянин, від якого вимагали кошти, звернувся до правоохоронних органів.

У межах розпочатого кримінального провадження правоохоронці задокументували одержання чиновником перших двох частин хабара. А під час отримання останнього “траншу” в розмірі 10 000 гривень співробітники СБУ затримали посадовця в робочому кабінеті.

Перевіряється можлива причетність фігуранта до інших фактів корупції.

Наразі чиновника затримано згідно зі ст. 208 КПК, йому повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Документування протиправної діяльності відбувалося спільно зі слідчими ГУ Нацполіції в Харківській області під процесуальним керівництвом Харківської місцевої прокуратури № 5.

Як повідомляв Харків Times, 3 грудня 2020 року СБУ затримала одного з керівників Харківської регіональної лабораторії Держслужби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів, який пропонував хабар прокурору.