У Куп’янському районі за борги «замінували» банк

37-річний мешканець селища Ківшарівка в стані алкогольного сп’яніння зробив неправдивий виклик про замінування місцевого відділення банку. По телефону він докладно розповів, з чого складається вибухівка. Але потім виявилося, що «терорист» давно перебуває на обліку у психіатра.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіції області.

Вчора, 12 січня о 16:20 до чергової служби Куп’янського райвідділу поліції надійшло повідомлення від чоловіка. Він заявив, що заклав у відділенні банку в селищі Ківшарівка вибухівку, і навіть розповів про її склад.

На місце події виїхали керівництво ГУНП в Харківській області, вибухотехніки обласного главку поліції, керівництво відділу поліції, слідчо-оперативна група та фахівець-кінолог зі службовим собакою.

Правоохоронці провели огляд приміщення та прилеглої території, евакуювали 10 осіб. Ніяких вибухових пристроїв або вибухонебезпечних речовин вони не виявили.

Протягом декількох годин поліцейські встановили особу зловмисника. Ним виявився 37-річний місцевий житель, який перебуває на обліку у лікаря-психіатра. Чоловіка вже притягували до адміністративної відповідальності за завідомо неправдиві виклики за ст. 183 КУпАП. Свій вчинок він пояснив тим, що йому нема чим сплатити борги перед банком.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 259 КК (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності). Санкція статті передбачає до 6 років позбавлення волі.

Досудове розслідування триває.

Як повідомляв Харків Times, у вересні поліцейські повідомили про підозру школярці, яка «замінувала» службу 102 в Харкові.